Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

27 September 2010

kenangan zaman sekolah 1

Assalamualaikum semua...

dek kerana raya tahun ni jelajah hati merupakan penganggur di rumah,maka ramailah kawan2 sekolah ajak beraya..sangat seronok sebab ye lah kan,lama tak jumpa walaupun kami sekampung..rumah pun dekat je..tapi name nak pegi umah kengkawan ni,MasyaAllah..memang terlalu payah..jadi time2 raya ni la nak pegi..

jadi,bile da berkumpul kawan2 lama yang rata2nya hampir lebih 5 tahun tak jumpa,mesti terungkap banyak kisah lucu zaman sekolah..

first masuk sekolah,mestilah kite di sekolah tabika..btol x?mase tu,sumenye memang sangat tak senonoh..dulu2,budak2 lecik ramai yang tak pakai tudung..termasuk la jelajah hati..Alhamdulillah kesedaran diri tetap datang =)

time tabika tak banyak sangat kenangan,tapi sekolah rendah sangat banyak..yang jelajah hati ingat kawan baik jelajah hati iaitu Madiha Musa..kami berkawan dari kecik..sampai sekarang..

makayah kami juga berkawan..pergi sekolah pakai baju sama,kadang2 ikat rambut pesen sama..konon2 nak nampak kembar..hihi..tapi tu darjah 1 smpi 2 je la..ade skali tu,ayah madiha belikan kami sweater yang sama..dek kerana semangat nak pakai same2,kami pakai jugak tengah hari pegi skolah..sume pelik,orang kemain la panas,kami boleh pulak pakai sweater..hahahaha..ape la..tapi biarlah kan..yang penting kami puas hati..hehe

kami berdua memnga suke berborak..sampai penah sekali cikgu matematik baling kapur pada kami sebab kami bercakap sampai tak sedar satu kelas tengah pandang kami..haha..malunye mase tu..tapi nak buat cane,memang kalau da borak,tak ingat dunia..sampai sekarang pon..=p



lebih kurang cam itik ni kalau borak..bajet orang lain tak paham kami cerita apa..padahal,sume boleh dengo..haha

emm..tu kenangan seorang kawan sangat baik iaitu madiha musa..akan menyusul kemudian kenangan2 lain..tunggu ye~~

1 comment:

::FAIZ FARISH:: said...

zaman skolah memang best

doakan kami....

Lilypie Maternity tickers
 
 

Designed By Blogs Gone Wild!